Kalfsribstuk


Voor 4 personen

Doe eerst de nodige voorbereidingen. Snijd de kalfsribstuk in circa acht ribben (of laat de slager dit voor u doen) Schil de aardappels en snij deze vervolgens in stukken. Pureer de geroosterde knoflook. Hak de kappertjes fijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappel tot ze gaar zijn. Giet ze af, pureer ze en voeg vervolgens de olijfolie, kappertjes en één eetlepel van de knoflookpuree toe. Meng het geheel nu goed door elkaar en breng de puree om smaak met zout en peper en zet het apart.
Verwarm nu twee eetlepels olie in een koekenpan en laat hierin het kalfsvlees aan beide zijden goed dichtschroeien in circa vijf minuten tijd. Hall vervolgens het vlees uit de pan en leg het op een rooster in een ovenschaal. Wrijf het kalfsvlees nu in met één eetlepel geroosterde knoflookpuree en één eetlepel tijmblaadjes en breng het naar eigen inzicht verder op smaak met wat zout en zwarte peper. Schenk de helft van de wijn en de bouillon in de ovenschaal. Rooster het kalfsvlles nu twintig minuten in de oven, of totdat u denkt dat het goed op smaak is. Wikkel het vervolgens in folie en laat het vlees nu tien minuten rusten.
Voeg onderwijl de resterende bouillon, wijn en tijm bij het overgebleven braadvocht uit de ovenschaal en kook dit in vijf minuten op een matig vuur. Doe dit totdat het vocht tot circa eenderde deel ik ingekookt.
Serveer het kalfsvlees op een bedje van aardappelpuree met het ingekookte braadvocht. Garneer dit met de salieblaadjes. En smullen maar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb