Kwartel met citroen en salie
Voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de citroenschil.
Roer één eetlepel olijfolie, het citroensap, knoflook, de geraspte citroenschil, peper en zout in een kom door elkaar en laat het verder even rusten.
Verwarm de andere eetlepel olie in een grote koekenpan. Snij de kwartels open en doe deze vervolgens in de koekenpan. Hak de salieblaadjes fijn en voeg ook deze toe. Bak de kwartels in korte tijd bruin en doe ze vervolgens over in een braadslee..
Zet vervolgens de koekenpan weer op het vuur en breng daarin het olie-citroensapmengsel + de kippenbouillon aan de kook.
Laat het al roerend met met een houten lepel één minut rustig doorkoken, dit om het vocht te laten reduceren.
Giet de inhoud van de pan over de kwartels en braad deze in een kleine 25 minuten in de oven gaar. Garneer het gerecht tenslotte eventueel met de overgebleven salieblaadjes. U kunt nu het gerecht gaan uitserveren.
Maak jouw eigen website met JouwWeb